19.1.09

Φύλακας Άγγελος

Οι άνθρωποι έρχονται στη ζωή μας είτε για κάποιο λόγο, είτε για ορισμένο χρόνο, είτε για πάντα.

Όταν ξέρεις αυτό, ξέρεις και τι να κάνεις για τον κάθε άνθρωπο. Όταν κάποιος είναι στη ζωή μας για κάποιο λόγο, συνήθως απαντά σε μία ανάγκη μας που με κάποιο τρόπο έχουμε εκφράσει. Έχει έρθει για να μας βοηθήσει σε μια δυσκολία, να παρέχει καθοδήγηση ή υποστήριξη, για να μας συνδράμει φυσικά, συναισθηματικά ή πνευματικά. Μοιάζει θεόσταλτος και είναι. Είναι εκεί για το λόγο ακριβώς που τον χρειαζόμασταν..

Μετά, χωρίς να κάνουμε κάτι λάθος και ίσως ακόμα σε μια άβολη στιγμή και παρ' ότι μπορεί να πληγωθούμε, η σχέση θα τελειώσει. Κάποιος από τους δύο θα πει ή θα κάνει κάτι που θα βάλει τέλος. Μπορεί ο άνθρωπος αυτός να πεθάνει. Μπορεί απλώς να φύγει μακριά μας. Κάποιες φορές, μπορεί να ενεργήσει με τέτοιον τρόπο που να μας αναγκάσει να πάρουμε θέση. Αυτό που πρέπει να κατανοήσουμε είναι ότι, η ανάγκη μας βρήκε ανταπόκριση, η επιθυμία μας εκπληρώθηκε, οπότε η δουλειά του ανθρώπου αυτού τελείωσε. Η προσευχή μας πήρε απάντηση και είναι ώρα να προχωρήσουμε.

Όταν κάποιος είναι στη ζωή μας για ορισμένο χρόνο, αυτό σημαίνει ότι ήρθε η ώρα να ωριμάσουμε, να μοιραστούμε και να μάθουμε. Μπορεί να μας φέρει μια ειρηνική εμπειρία, ή να μας κάνει να γελάμε. Θα μας μάθει να κάνουμε κάτι που δεν κάναμε ως τώρα και πάντως η παρουσία του θα μας δώσει μεγάλη χαρά. Παρ' ότι μπήκε στη ζωή μας για ορισμένο χρόνο, το έργο του ήταν σπουδαίο.

Όταν κάποιος είναι στη ζωή μας για πάντα, μας διδάσκει μαθήματα ζωής. Θα μας διδάξει αυτά, πάνω στα οποία πρέπει να χτίσουμε στέρεα συναισθηματικά θεμέλια. Η δουλειά μας είναι να δεχτούμε το μάθημα, να αγαπήσουμε τον άνθρωπο αυτό και να εφαρμόσουμε όσα μάθαμε στη σχέση μας μαζί του, σε όλες τις σχέσεις και όλα τα πεδία της ζωής μας.

Λένε ότι, η αγάπη είναι τυφλή, αλλά η φιλία διαισθητική.

Είτε είναι για κάποιο λόγο, είτε για κάποιο χρόνο, είτε για μια ζωή, σ' ευχαριστώ που μου έδωσες την ευκαιρία αυτής της εμπειρίας.

Σ' ευχαριστώ που είσαι μέρος της ζωής μου..

Οι άγγελοι υπάρχουν, αλλά μερικές φορές δεν έχουν φτερά κι έτσι τους ονομάζουμε φίλους. Είσαι ένας από αυτούς.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Οι Άγγελοι, πλάσματα αιθέρια, υπαρκτά ή όχι, συνυπάρχουν στην μη υλική παρουσία του Θείου, αποτελούν δημιούργημα Αυτού, με υποστάσεις άλλες φορές καλές και άλλες όχι.
Ας μην ξεχνάμε τον άγγελο που αποσκίρτησε από το Θείο πλευρό και για λόγους μισαλλοδοξίας, ζήλιας και ότι άλλου ποταπού ανθρώπινου συναισθήματος, απομακρύνθηκε και ίδρυσε την έσχατη καί αντίθετη μορφή της ηρεμίας του Θείου, αυτήν που αποκαλούμε Κόλαση.
Η ενσαρκωμένη ζωή του ανθρώπου, στην σφαίρα που ονομάζουμε ΓΗ, ταλανίζετα ιαπο μύρια δύο δεινά, με απειροελάχιστες απολαβές, το κατά περιόδους χαμόγελο, την κατά περιόδους ευημερία-ευτυχία.
Άπειρες οι επιλογές και τα λάθη του ανθρώπου (και για αυτό επονομάζεται άνθρωπος βέβαια).Άπειρες οι ίσως λανθασμένες αποφάσεις του, οι σκέψεις του, οι πράξεις του. Εχει το δικαίωμα να πράττει λάθη, όπως έχει και το δικαίωμα να διδάσκεται από αυτά.
Δικαίωμα, αλλά και υποχρέωση.
Εχει το δικαίωμα να αγαπηθεί, να αγαπήσει, να ζητήσει την βοήθεια από τον φύλακα άγγελο του, άσχετα αν πολλές φορές αισθάνεται την μοναξιά και το ανήμπορο των καταστάσεων.
Ίσως, οι άγγελοι, έχουν να ασχοληθούν, με σοβαρότερα κατ΄εκτίμηση τους θέματα, παρά με την καρδιά και τους έρωτες των θνητών, οι οποίοι καμιά φορά, παλεύουν μόνοι, σε αυτήν την ομορφιά της θάλασσας του ερωτά, που άλλοτε είναι γαλήνια, και άλλοτε φουρτουνιασμένη.
Μας έλεγαν κάποτε, πως κάθε άνθρωπος, έχει δίπλα του, τον άγγελο του αλλά όσο και να ακούγεται ποιητικά όμορφα, είναι αδύνατον.
Το απόλυτα βέβαιο, είναι ότι έρχεται στιγμή, που κάθε άνθρωπος, θα συναντήσει τον άνθρωπο του στην ζωή, σε αυτήν την εύπλαστη, υλιστική περίοδο της παρουσίας του στον κόσμο.
Απόλυτα βέβαιη θα είναι η ύπαρξη στιγμών, πλημμυρισμένες από ευτυχία που θα δώσει φτερά στον άνθρωπο και θα τον κάνει να νοιώθει σαν άγγελος που βρήκε το ταίρι του, τον άλλο άγγελο!
Και απόλυτα βέβαιη θα είναι η πίκρα και ο πόνος που θα επέλθει, με τον χωρισμό αυτών των δύο …γήινων αγγέλων, γιατί σχεδόν πάντα, ένας από τους δύο, θα γλιστρήσει, θα σκεφτεί με αρνητισμό, θα πληγώσει, θα πονέσει τον άλλο, θα τον εγκαταλείψει, και εδώ είναι η προσωπική μου διαφωνία, γιατι πρέπει μέσα στον τεχνητό παράδεισο που δημιουργούμε, να υποκύπτουμε σε μισαλλοδοξίες και πάθη, να μην αφηνόμαστε να απολαύσουμε την ηρεμία και την ομορφιά του έρωτα κα ινα υποφέρουμε σε όποια μορφή πόνου δημιουργηθεί!
Πολλές φορές, δεν μπορούμε να τα έχουμε όλα.
Πολλές φορές, δεν μπορούμε να έχουμε ολάκερη την ζήτηση μας.
Πολλές φορές, έχουμε κατι, αλλά θέλουμε εξ ολοκλήρου αυτό, που όμως …. βρίσκετε αλλού.
Και αυτό είναι το λάθος, το μεγάλο λάθος, που δεν μπορεί να μας προφυλάξει ο οποιοσδήποτε άγγελος.
Απλώνει τα φτερά του, προσπαθώντας να συμβουλεύσει, να πείσει τον άνθρωπο, να δεχτεί τις καταστάσεις, αλλά ο άνθρωπος, σαν άνθρωπος που είναι και τα θελει όλα δικα του, κλωτσάει ακόμα και αυτό το έστω ψίχουλο κατ΄εκτίμηση του, αυτό που του χάρίζει την απολυτότητα της αγάπης, έστω μέσα από την μη ολοκληρωμένη μορφή συνύπαρξης που θα ήθελε!
Ας μην μπερδεύονται οι έννοιες. Υπάρχει φιλία, πραγματική φιλία, αλλα είναι κάτι το εντελώς διαφορετικό από την αγάπη.
Όποιος γνωρίσει την αγάπη, δεν μπορεί να μείνει μετά σαν ενας απλός φίλος. Είναι δεμένος με τα δεσμά του έρωτα, που είναι πολύ δυνατά, και τα μάτια βλέπουν με άλλο πρίσμα. Με άλλη γωνία!
Μακαρι να ευχαριστούσαν όλοι, τους συνανθρωπους τους, για την αγαπη που έλαβαν.
Τοκανες και το κάνω.
Ευχαριστώ για την αγαπη που πήρα, αλλά παρακαλώ για περισσότερη!
Ευχαριστώ για ότι απόλαυσα, αλλά θέλω περισσότερα!
Αυτή εναι η διαφορά του ανθρώπου , σε σχεση με τον άγγελο.
Ο ανθρωπος … θελει κα ιθέλει και θέλει, όχι γιατι απλα θέλει, αλλα γιατι σαν άνθρωπος, έχει την αναγκη να θέλει.
Ασχετα αν γνωρίζει, ότι πολλες φορές δεν μπορει να προσφέρει όλα αυτά που θα αναζητά ο άλλος άνθρωπος!
Μπορει να είναι σχεδόν κυνηγημένος.
Μπορει να έχει λίγες δυνατότητες παρουσίας.
Μπορει να είναι άστεγος, χωρίς πλεον κατάλυμα!
Αλλά δεν παυει να διαθετει το ανεξάντλητο απόθεμα αγάπης μέσα του προς το άτομο που είναι αποδεκτης!
Και να παρακαλώ, σιωπηλά, αλλα δυνατά, τον άγγελο του, να μην απλωσει τα φτερά του για φυγή.
Να μείνει μαζί του, από πάνω του, δίπλα του, ακομα κα ισε αυτές τις μη ολοκληρωμένες καταστάσεις.
Γιατι αυτή είναι η δύναμη του αγγέλου της αγάπης…..
Να μπορεί αυτά που άλλοι δεν μπορούν.

Truthseeker.Vasiliki είπε...

Αγαπητέ "Niko" πολύ όμορφη η τοποθέτησή σου και η ανάλυση που κάνεις στις "ανθρώπινες" α-δυναμίες. Μην ξεχνάς όμως ότι "άνθρωπος" σημαίνει "άνω θρώσκω" και έτσι δίχως να το επιδιώκουμε πάντα κοιτάζουμε προς τα επάνω, εκεί όπου ανήκουμε, εκεί απ' όπου προερχόμαστε. Μέσα στον καθένα μας υπάρχει μία δύναμη που μπορεί να μας οδηγήσει στην τέλεια αγάπη, στην τέλεια υγεία, στις τέλειες σχέσεις, στην τέλεια καριέρα, σε καθε είδους εημερία, αρκεί να πιστέψουμε ότι όλα είναι εφικτά.
Είναι εύκολο να λέμε ότι "φταίει ο διάβολος" ή οι άλλοι. Στην πραγματικότητα όμως, μόνο εμείς είμαστε υπεύθυνοι για τις πράξεις που κάνουμε στην καθε στιγμή της ζωής μας. Οι σκέψεις που κάνουμε δημιουργούν τα συναισθήματά μας και στη συνέχεια μας οδηγούν σε πράξεις. Όλοι έχουμε τη δύναμη να ζήσουμε τη ζωή μας με κάποιο σκοπό και με κάποιο νόημα.
Να έχεις μια υπέροχη μέρα γεμάτη αγάπη.

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητή ιδρύτρια του εν λόγω blog

Το όνειρο του ανθρώπου, ανέκαθεν ήταν να προσεγγίσει αυτά που δεν μπορούσε….
Γνωστά τα περί φιλοσοφικής λίθου … κλπ κλπ
Γνωστές οι προσπάθειες των ανθρώπων, άλλες τίμιες και ειλικρινείς και άλλες ψευδείς με απώτερους σκοπούς να πείσουν, με τελικό στόχο το κέρδος, την πλάνη και όλα τα συναφή.
Φυσικά και όλοι αποζητούν κάτι το καλύτερο για την ζωή τους, την υγεία τους, την ευημερία τους, αλλά και τον συναισθηματικό τους κόσμο.
Γράφεις ότι μέσα μας έχουμε μία δύναμη, που μπορει να μας οδηγήσει σε όλα, ή σε κάποια έστω από αυτά.
Προσωπική μου άποψη είναι, ότι δεν είναι μόνο μια δύναμη, αλλα αρκετες.
Απλα, δεν γνωρίζουμε τον τρόπο να την εκμεταλλευτούμε, γιατι απλα δεν βρεθηκε κανένας να μας την δείξει, να μας την παρουσιάσει, να μας κινητοποιήσει σε αυτήν ή σε αυτές.
Εδώ δεν μπορούμε να εκμεταλλευτούμε τον εγκέφαλο μας, παρα μόνο σε ένα ελάχιστο ποσοστά οπου εγγίζει το 10% , θα ξέρουμε πώς να πετύχουμε όλα αυτά? Μα, αν τα ήξεραν όλοι μας, θα τα κάναμε όλοι μας, και θα ήμασταν ολοι μας, μια ευτυχής κοινωνία, βυθισμένη στην ΙΔΙΑ ευτυχία και επιτυχία. Λίγο ουτοπικό και λίγο … παραπετασματικό… σαν πολιτική κατεύθυνση, αν το αναλύαμε έτσι!
Φυσικά και δεν φταίει ο διαολος ή άλλοι, για καποια από τα δεινά μας.
Λαθος επιλογές, λάθος αποφάσεις, λάθος κατευθύνσεις, επηρεάζουν κατά μεγα βαθμό την ύπαρξη μας, την ευτυχία και την επιτυχία μας. Αλλά υπάρχει και ο αθέμιτος παράγοντας της τύχης ο οποίος πολλές φορές κυριαρχεί, μέσα στις λανθασμένες αποφάσεις και κινήσεις, γιατί αν δεν ήμασταν κοινοί θνητοί, να κάνουμε λαθη, θα ήμασταν όλοι αλάνθαστες θεότητες!!!
Ας μην ξεχνάμε ότι πολλές φορές, δεν κάνουμε σκέψεις που οδηγούν σε συναισθήματα, αλλά δημιουργούνται αυτόματα συναισθήματα που επιφέρουν σκέψεις!!!
Μπορεί να μοιάζει, αλλα είναι διαφορετικό. Γιατί αν βαδίζαμε με την ψυχρη και απόλυτη λογική, τότε θα κατευθύναμε τα συναισθήματα μας. Αλλά πολλές φορές, μας κατευθύνουν τα συναισθήματα μας, χωρις να ακολουθούν τον δρόμο της λογικής.
Φυσικά και όλοι έχουμε την δύναμη να σκεφτούμε, να προτιμήσουμε, να ονειρευτούμε να ζήσουμε την ζωή μας με κάποιο σκοπό και κάποιο νόημα. Το θέμα είναι, ότι την έχουμε την θέλση, την έχουμε την πιθανή δύναμη, αλλα πολλές φορές επηρεαζόμαστε από καταστάσεις που μπαίνουν φραγμοί και μας αναγκάζουν να σκύβουμε την κεφαλή, αποδεχόμενοι την μοίρα, και προσδοκώντας το κάτι καλύτερο.
Αυτό το καλύτερο που όλοι θέλουμε να παλέψουμε για να το κερδίσουμε. Δυστυχώς, σπανίζουν οι ευκαιρίες για σήκωμα του .. σβέρκου …
Μια ζωή, υπακούσουμε στους κανόνες που έφτιαξαν αλλοι για μας. Είτε πολιτειακοί κανόνες, είτε εκκλησιαστικοί, είτε δήθεν ηθικής μορφής.
Μας έζωσαν με κανόνες, για να φοβόμαστε και να υπακούουμε τυφλά. Από νηπιακή ηλικία, είμαστε υποχρεωμένοι να ακολουθούμε ρητα τις εντολές των δασκάλων και των γονιών. Ακολουθεί η σχολική περίοδος, η πιθανή στρατιωτική περίοδος και η μετέπειτα ζωή, επαγγελματική, έγγαμη κλπ. Και εδώ, και εκει, παντου κανόνες που καμια φορά αδυνατούμε να .. παραβλέψουμε.
Αλλά… ΝΑΙ… ολοι εχουμε καποια κρυφή δυναμη και ολοι πρεπει να την ανακαλύψουμε κάποια στιγμή.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails Bookmark and Share