3.2.09

Στο χέρι μας είναι... ή μάλλον στο μυαλό μας!

Έχετε σκεφτεί ποτέ ότι οι σκέψεις που περνούν από το μυαλό μας ευθύνονται για όλα όσα συμβαίνουν στη ζωή μας;
Aυτό που σκεφτόμαστε είναι ουσιαστικά αυτό το οποίο ζούμε. Η σκέψη μας επηρεάζει την συμπεριφορά μας, τη διάθεση μας, τον τρόπο που βλέπουμε τα πράγματα, τις πράξεις και τις αντιδράσεις μας στο περιβάλλον. 
Άρα αυτό που συμβαίνει στο μυαλό μας
είναι η ζωή μας η ίδια!
Η δύναμη του μυαλού αποτελεί το δεύτερο δυνατότερο εργαλείο μας, μετά από την δύναμη της ψυχής η οποία μπορεί σε πολλές καταστάσεις να μας δώσει ακόμα και υπεράνθρωπη θέληση ή υπεράνθρωπες δυνάμεις. (π.χ. σε περιπτώσεις κινδύνου).
Πρέπει λοιπόν να είμαστε προσεχτικοί για το τι σκεφτόμαστε και πως το σκεφτόμαστε!
Σκεφτείτε ότι το μυαλό μας λειτουργεί σαν μια μονάδα αναπαραγωγής εικόνας.
Οι εικόνες που προέρχονται από την σκέψη μας, πολλές φορές παίρνουν σάρκα και οστά μέσα στο μυαλό μας και είτε μας φοβίζουν, είτε μας δίνουν την δύναμη να δημιουργήσουμε, είτε μας εμπνέουν, είτε μας κάνουν να ονειρευόμαστε.
Οι αρνητικές σκέψεις μας δημιουργούν αρνητικές εικόνες και συνεπώς και αρνητικές αντιδράσεις τις οποίες και εκφράζουμε προς το περιβάλλον μας.
Το ίδιο συμβαίνει και με τις θετικές μας σκέψεις που κάνουν ακριβώς την αντίθετη δουλειά , προς όφελος μας.
 
Πως μπορούμε να κάνουμε ριζικές αλλαγές

στη ζωή μας;
Οι αλλαγές στην ζωή μας είναι εφικτές μόνο όταν μπορούμε να ελέγχουμε την σκέψη μας, να φιλτράρουμε τον αρνητισμό και να προβάλλουμε μόνο τα θετικά και την ομορφιά που περιέχει η ζωή μας.
Αυτή είναι η δύναμη της σκέψης μας!

  • Μπορούμε λοιπόν, εκτός από θετικές σκέψεις να κάνουμε δημιουργικές σκέψεις.
  • Να προγραμματίζουμε, να σχεδιάζουμε και να βάζουμε στόχους για το αύριο.
  • Παράλληλα, με την δύναμη της δημιουργικής σκέψης μπορούμε άμεσα να επηρεάσουμε και τους γύρω μας.
  • Μπορούμε να τους εμψυχώσουμε, να τους εμπνεύσουμε, να τους δώσουμε κίνητρα και να τους μεταδώσουμε ενέργεια και όραμα.
Μπορούμε να εκπαιδεύσουμε τον εαυτό μας να σκέφτεται δημιουργικά. Ξεκινώντας από τα απλά, καθημερινά πράγματα που έχουμε στο πρόγραμμα μας, μπορούμε σε πρώτο στάδιο να οργανώνουμε τη σκέψη μας για το πως θα υλοποιήσουμε αυτά που έχουμε να κάνουμε.
 Σε δεύτερο στάδιο, δημιουργικά, προσπαθούμε να βρούμε τρόπους να απλουστεύσουμε και να διευκολύνουμε τις καθημερινές μας υποχρεώσεις, πράγμα που θα έχει σαν αποτέλεσμα την εξοικονόμηση του προσωπικού μας χρόνου.
Στο τρίτο στάδιο και αφού έχουμε λύσει κάποια από τα λειτουργικά προβλήματα της καθημερινότητας μας, μπορούμε να διοχετεύσουμε την δύναμη της σκέψης μας στο να οραματιστούμε τα επόμενα βήματα στην ζωή μας, στις προσωπικές μας σχέσεις, στην καριέρα μας και στην οικογένεια μας.
  • Οι σκέψεις μας έχουν την ιδιότητα να περνούν και να αποθηκεύονται στο υποσυνείδητο μας το οποίο μπορεί να επηρεάσει την συμπεριφορά μας και τις αντιδράσεις μας.
  • Οι σκέψεις μας έχουν την δυνατότητα να περάσουν και στο υποσυνείδητο των γύρω μας, όταν τις εκφράζουμε.
  • Οι σκέψεις που έχουμε μοιραστεί με άλλους ανθρώπους, τους προδιαθέτουν θετικά ή αρνητικά απέναντι μας, τους δημιουργούν αισθήματα σεβασμού ή αγάπης, συναισθήματα θυμού.
  • Οι σκέψεις μας δημιουργούν δράση και αντίδραση και στον ψυχικό μας κόσμο αλλά και στον κόσμο που μας περιβάλλει.
Ας ονειρευτούμε! 
Η δύναμη της σκέψης μπορεί να μας μεταφέρει σε κάποια υπέροχη στιγμή που νιώθαμε ευτυχισμένοι, στην παραλία από το νησί των διακοπών μας. Να μας μεταφέρει ήχους, χρώματα, μυρωδιές, ανθρώπους.... δεν είναι εντυπωσιακό;
  • Ας ονειρευτούμε τώρα... πως θα θέλαμε να είναι η ζωή μας, η σχέση μας, η δουλειά μας και ας τα σκεφτούμε όσο πιο έντονα μπορούμε, με όσο πιο πολλές λεπτομέρειες! Αυτή η σκέψη, μας κάνει να νιώθουμε όμορφα; Αυτή η σκέψη, μας δίνει κίνητρα να προσπαθήσουμε να φτάσουμε στο σημείο το οποίο ονειρευτήκαμε; Αν ναι, να την κάνουμε καθημερινά αυτή τη σκέψη, ξανά και ξανά και ξανά!
  • Ας εγκαταστήσουμε λοιπόν ένα καινούργιο λειτουργικό στον εγκέφαλό μας, που θα τον κάνει να σκέφτεται πάντα θετικά, θα αγνοεί τους φόβους και δεν θα τους μετατρέπει σε εικόνες, θα αγνοεί τις κακές σκέψεις για πιθανές αποτυχίες και θα τις μετατρέπει σε μια μεγάλη εικόνα επιτυχίας και αυτοπεποίθησης.
  • Με την πάροδο του χρόνου και η ζωή μας θα γίνει πιο όμορφη και θα πλησιάζει την ζωή που ονειρευτήκαμε, αλλά και η συμπεριφορά μας θα γίνει πιο αποτελεσματική και πιο αποδεκτή από το περιβάλλον μας.
  • Ας πολεμήσουμε τις κακές σκέψεις από τη ρίζα τους και να μην τις αφήνουμε να ανεβαίνουν στην επιφάνεια.
Στο χέρι μας είναι... 
ή μάλλον στο μυαλό μας!





«Αυτό που μπορεί 
το μυαλό να πιστέψει,
μπορεί και να 
το πραγματοποιήσει»

4 σχόλια:

Χριστίνα είπε...

Πολύ ωραίο το ποστάκι σου, Βασιλική μου....
οι σκέψεις μας, όπως είπες και εσύ,
"αυτό που συμβαίνει στο μυαλό μας είναι η ζωή μας η ίδια! "
Εξάλλου τίποτα δεν είναι ικανό να μας πληγώσει, εκτός από τις σκέψεις μας...
ας επιλέξουμε, λοιπόν, γιατί είναι θέμα επιλογής να αντικαθιστούμε τις σκέψεις που μας πληγώνουν, παραδίδοντάς τες στους αγγέλους μας...
...ας ζητούμε μόνο να κρατάμε τις Σκέψεις που μοιραζόμασρε με τον Θεό..

Truthseeker.Vasiliki είπε...

Συμφωνούμε απόλυτα Χριστίνα...
Γι' αυτό ας εγκαταστήσουμε ένα καινούργιο λειτουργικό στον εγκέφαλό μας, που θα τον κάνει να σκέφτεται πάντα θετικά και θα μετατρέπει τις σκέψεις μας σε μια μεγάλη εικόνα επιτυχίας και αυτοπεποίθησης. Αυτό που είναι και το θέλημα του Θεού για όλους τους ανθρώπους.

Seagull είπε...

Βασιλική, καλή σου μέρα!
Όπως γνωρίζεις ήδη, έχω δημιουργήσει ένα blog, με την ονομασία "Κλέφτρα Κίσσα" (http://kleftrakissa.blogspot.com/), στο οποίο "εκθέτω" κείμενα άλλων bloggers, που τους τα έχω "κλέψει".
Περισσότερα, μπορείς να βρεις και να διαβάσεις στην πρώτη μου ανάρτηση:
http://kleftrakissa.blogspot.com/2008/09/blog-post_30.html
Επειδή μεταξύ των αναρτήσεων που έχω κλέψει περιλαμβάνονται και
δικές σου, θεώρησα σκόπιμο να σε ενημερώσω σχετικώς, ώστε αν έχεις οποιαδήποτε αντίρρηση για την "κλοπή" αυτή να με ενημερώσεις και να κατεβάσω τις σχετικές αναρτήσεις μου.

Ευχαριστώ
Seagull
http://seagullstefanos.blogspot.com/

Υ.Γ. Αφήνω σχετικό σχόλιο κάτω από κάθε πρωτότυπη ανάρτηση, για ευνόητους λόγους

Truthseeker.Vasiliki είπε...

Αγαπητέ Seagull δεν έχω καμμία αντίρρηση να αναδημοσιεύσεις τις αναρτήσεις μου.

Απεναντίας, χαίρομαι που τις βρίσκεις ενδιαφέρουσες και τις προωθείς στο blog σου.
Να είσαι καλά.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails Bookmark and Share