7.4.09

Αύρα: Η δική μας φωτεινή ενέργεια!






Η Αύρα είναι μια φωτεινή ενέργεια που περιβάλλει και περικλείει το σώμα κάθε ζωντανού οργανισμού.
Είναι ένα είδος πολύχρωμου φωτοστέφανου, που αντικατοπτρίζει τη διάθεση, την κατάσταση και γενικότερα την ποιότητα της ζωής αλλά και την "εξέλιξη" του οργανισμού.
Οι ερευνητές που έχουν μελετήσει το φαινόμενο συμφωνούν όλοι τους σε δυο τουλάχιστον θέσεις: η αύρα έχει σχήμα περισσότερο ή λιγότερο ωοειδές και ακολουθεί συνήθως (όχι όμως πάντα) το περίγραμμα του ανθρώπινου σώματος.

Άνθρωποι με έκδηλη ζωντάνια έχουν πολύ δυνατή αύρα, η οποία "διαχέεται" πολύ περισσότερο γύρω από το φυσικό σώμα.
Η σύνθεση της αύρας διαφέρει αναλόγως του ατόμου.
Η υφή της, όπως το χρώμα και το μέγεθός της, δείχνει να αποκαλύπτει το βαθύτερο εσωτερικό κόσμο, την ψυχοσύνθεση ενός ανθρώπου.
Μας δίνει συχνά πληροφορίες για το χαρακτήρα του, ενώ το σχήμα και το χρώμα της εκφράζουν την κατάσταση της υγείας αλλά και τη συναισθηματική του διάθεση.
Η αύρα υφίσταται στο ανθρώπινο, το ζωικό και το φυτικό βασίλειο, δηλαδή μέσα σε κάθε πηγή ζωής.
Κάθε οργανισμός εκπέμπει αυτό το τόσο περίεργο "φως" που επιστημονικά θα μπορούσε να αποκαλείται ακτινοβολία ενέργειας.
Κανείς μας δεν έχει συναίσθηση αυτής της ακτινοβολίας που ο ίδιος εκπέμπει, μπορούμε ωστόσο κάποιες φορές να νιώσουμε το φαινόμενο αυτό, χωρίς όμως να το δούμε.

'Οτιδήποτε εκπέμπουμε από μέσα μας ως συναίσθημα, ευτυχία, χαρά, ικανοποίηση, θλίψη και πολλά άλλα συναισθήματα, σχηματίζει την ανάλογη αύρα, η οποία όπως είπαμε δεν είναι ορατή με γυμνό μάτι.
Η ένταση του διαχεόμενου "φωτός" εντοπίζεται στο ύψος του κεφαλιού και της πλάτης.
Το 1900, ο Άγγλος Walter Kilner ανακάλυψε ότι σκεπάζοντας έναν καθρέφτη με ένα λεπτό στρώμα δικυανίνης, ήταν δυνατό να δει κανείς την αύρα ενός ανθρώπου.
Το 1936, ο Otto Rahn έγραψε στο βιβλίο του "Η αόρατη ακτινοβολία των οργανισμών" ότι η αύρα αποτελείται από πολύ λεπτές υπεριώδεις ακτινοβολίες, οι οποίες γίνονται αντιληπτές μόνο υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις.
O Rahn ανακάλυψε επίσης ότι μόνο ο κερατοειδής χιτώνας μας είναι ικανός να συλλάβει τέτοιες ακτινοβολίες.
Οι θεωρίες του Rahn βρήκαν στη συνέχεια την απόδειξή τους μέσα στα περίφημα πειράματα που έγιναν με τη μέθοδο της φωτογραφίας Kirlian.
Το ειδικό αυτό σύστημα φωτογράφησης ανακαλύφθηκε τελείως τυχαία από τον Seymyon Kirlian το 1949.
Η μέθοδός του επέτρεπε να φωτογραφηθεί η αύρα ενός φυτού ακόμα και αν κάποια από τα φύλλα του είχαν προηγουμένως κοπεί. Η αύρα φαινόταν στη θέση των φύλλων που έλειπαν, "περιβάλλοντάς" τα σαν να βρίσκονταν ακόμα εκεί !

Ο Kirlian δούλευε για τους Ρώσους, προσπαθώντας τη συγκεκριμένη στιγμή να επιδιορθώσει κάποια μηχανήματα ανίχνευσης ηλεκτρισμού.
Επιδιορθώνοντας ηλεκτρόδια που είχε τοποθετήσει σε κάποιον εθελοντή που είχε βάλει να καθίσει σε μια καρέκλα, διαπίστωσε έκπληκτος ότι παράξενα φώτα εκπέμπονταν από τη μεριά της καρέκλας.
Από τη φύση του περίεργος για κάθε τι που συνέβαινε γύρω του, ο Kirlian φωτογράφησε το παράξενο αυτό φαινόμενο και με τον τρόπο αυτό κατάλαβε ότι οι ακτινοβολίες κάποιων μορφών ενέργειας μπορούσαν να αποτυπωθούν στο φωτογραφικό φιλμ.
Έκτοτε, η μέθοδος Kirlian χρησιμοποιείται ευρέως για εργαστηριακούς πειραματισμούς. Έτσι ακριβώς έγινε εφικτό να μελετηθεί από κοντά το φαινόμενο της Αύρας.
Φέρνοντας στο νου μας πρόσωπα αγίων της θρησκείας μας, θα διαπιστώσουμε ότι σχεδόν όλοι παρουσιάζονται με φωτοστέφανο γύρω από το κεφάλι.
Μπορεί λοιπόν κανείς να υποθέσει ότι η πνευματική ανύψωση ενός ανθρώπου κάνει την αύρα του ορατή από τους γύρω του.

Αναλόγως της φυσικής κατάστασης, αλλά κυρίως της υγείας ενός οργανισμού, το σχήμα της διαφοροποιείται.
Οι ραβδώσεις της, τα επίπεδά της, δείχνουν καλοσχηματισμένα όταν το άτομο χαίρει υγείας, ενώ γίνονται καμπύλες και μαλθακές όταν το άτομο δεν είναι υγιές ή όταν βρίσκεται σε άσχημη φυσική κατάσταση.
Οι μύστες ανακάλυψαν ότι οι φωτεινές αυτές λάμψεις προέρχονταν από κάποια συγκεκριμένα σημεία νεύρων, τα οποία δεν ήταν εδώ και αιώνες διόλου άγνωστα στους βελονιστές.
Η περίφημη αρχαία κινέζικη ιατρική χρησιμοποιεί βελόνες προκειμένου να επανα-ισορροπήσει τις ενέργειες μέσα στο ανθρώπινο σώμα.
Είναι πολύ πιθανό, οι πρώτοι Κινέζοι βελονιστές να ανακάλυψαν αυτά τα νευρικά κέντρα και τους στρατηγικούς κόμβους τους παρατηρώντας την αύρα του ανθρώπου...
Οι εκπομπές φωτός που συνθέτουν την αύρα και που βγαίνουν από κάθε ζωντανό οργανισμό, συνεχίζουν να υπάρχουν ακόμα κι όταν το σώμα που τις παρήγαγε φεύγει από τη συγκεκριμένη περιοχή.
Επιπλέον, κάποιοι άνθρωποι δείχνουν να "νιώθουν" τις δονήσεις ενέργειας που προέρχονται από αυτές τις εκπομπές.
Στα ζώα, το χάρισμα αυτό είναι πολύ διαδεδομένο.
Τα ζώα πιάνουν σχεδόν όλες τις ακτινοβολίες που προέρχονται από τον άνθρωπο, χαρά, συγκίνηση, θλίψη, φόβο.
Είναι ένας από τους κυριότερους λόγους για τους οποίους τα κατοικίδια, ειδικότερα ο σκύλος και η γάτα, βρίσκονται συναισθηματικά τόσο κοντά στα αφεντικά τους.
Λέγεται ότι τα παιδιά επίσης, ακόμα άφθαρτα και αυθόρμητα, είναι σπουδαίοι δέκτες τέτοιων φαινομένων, γιατί το πνεύμα τους είναι ελεύθερο και ακόμα αντιδογματικό.
Οι ερευνητές έχουν προ πολλού διαπιστώσει ότι ακτινοβολίες εκπέμπονται από τη ροή του αίματος όταν υπάρχουν ανοιχτές πληγές.
Και ότι επίσης η ηλεκτρική δραστηριότητα εκείνες τις στιγμές δεκαπλασιάζεται.
Κάθε ύλη αποτελείται από μόρια και μικροάτομα τα οποία έρχονται σε ισορροπία και αρμονία μέσα από μια συγκεκριμένη συχνότητα δονήσεών τους.
Αυτή ακριβώς η συχνότητα δονήσεων διαπιστώθηκε ότι βρίσκεται και μέσα στην αύρα μας...
Οι μπαταρίες, οι κάμερες, οι ανιχνευτές υπέρυθρων και όλες οι μηχανές δεν μπορούν να λειτουργήσουν χωρίς ενέργεια, ενώ αντιθέτως οι ζωντανοί οργανισμοί δημιουργούν κατά κάποιο τρόπο μόνοι τους τη δική τους ενέργεια, υπό την καθοδήγηση ενός κέντρου ελέγχου: του εγκεφάλου τους.
Σ' αυτές τις περιπτώσεις, η ενέργεια είναι υποχρεωτικά αόρατη.
Σύμφωνα με την παρατήρηση, η αύρα φέρει μέσα της πολλά χρώματα και σύμφωνα με τους μύστες, το μπλε συμβολίζει την πίστη και την αφοσίωση, το κόκκινο την επιθετικότητα, το άσπρο την αγνότητα, το πράσινο τη ζήλια και το γκρι την αρρώστια.

Πειράματα που έγιναν κατ' εξακολούθηση σε κουνέλια πιστοποιούν όλα αυτά.
Κουνέλια που είχαν επιτηδείως στρεσαριστεί από τους ερευνητές εξέπεμπαν μια πορφυρή «λάμψη» ενώ όταν τελούσαν υπό κατάσταση ηρεμίας, οι λάμψεις ήταν μπλε.
Κατά τη διάρκεια της ύπαρξής του, ο άνθρωπος μπορεί να έχει μια αύρα η οποία αλλάζει χρώμα αναλόγως του βαθμού των συγκινήσεών του αλλά και των δοκιμασιών μέσα από τις οποίες περνά.
Λέγεται ότι άτομα σε αρμονία με την ύπαρξή τους μπορούν να διακρίνουν την αύρα των γύρω τους.
Όσο και να φαίνεται περίεργο, πολύ συχνά, μπορούμε να δούμε τις αύρες άλλων ανθρώπων, δεν δίνουμε όμως προσοχή.

Η αύρα του καθενός από εμάς αντανακλά εκείνο που είμαστε στην πραγματικότητα.
Η ομορφιά της και το σχήμα της δείχνουν ποιοι είναι οι εσωτερικοί εκείνοι παράγοντες που μας διέπουν χαρίζοντάς μας αρμονία ή στρες.

Μια "όμορφη" αύρα αντλεί την ομορφιά της μέσα από την ποιότητα της ζωής μας: διατροφή, ξεκούραση, υγεία, φυσική κατάσταση, απουσία καταχρήσεων...
Η φυσική μας υπόσταση λοιπόν πρέπει να βρίσκεται σε ισορροπία με την πνευματική.
Κάποιοι άνθρωποι μπορούν να "πιάσουν" την αύρα άλλων ανθρώπων με τη βοήθεια της ψυχικής τους όρασης.
Κάποιοι άλλοι όμως, μπορούν επίσης να την αντιληφθούν, με την συνεχή εξάσκηση του μυαλού τους αναπτύσσοντας τις εκπληκτικές ψυχικές δυνάμεις που άντλησαν από μέσα τους.

Η αύρα έχει ομάδες χρώματος. Έτσι σε κάθε άνθρωπο διακρίνεται με την φωτογράφιση, ή την βιντεοσκόπηση με ειδικά φίλτρα το χρώμα της αύρας που ανήκει.
Έτσι υπάρχει η λευκή, η κίτρινη, η κόκκινη, η καφέ, η πράσινη αύρα κ.τ.λ.
Έρευνες έχουν δείξει ότι ανάλογα με το χρώμα που έχει ο καθένας, ταιριάζει ή δεν ταιριάζει στα "χνώτα" του με τον άλλο. Είναι αυτό που λέμε ότι με την πρώτη ματιά "αυτός δεν μου γεμίζει το μάτι".
Έχει την φυσική εξήγηση ότι οι αύρες τους απωθούνται και έτσι ορθώνεται μια αμυντική συναίσθηση έναντι του άλλου.
Μια θετική αύρα μπορεί, λοιπόν, να «ευθύνεται» για την ικανότητα του ατόμου να έλκει τους γύρω του, ενώ μια αρνητική να τον καταδικάζει στο να τους απωθεί.
Όπως το χρώμα του προσώπου ή η γυαλάδα των ματιών μπορεί να μας δώσει συγκεκριμένες πληροφορίες για την κατάσταση της υγείας μας, έτσι και η αύρα αποκαλύπτει σε τι κατάσταση βρίσκεται η ψυχή μας.

Πηγή: http://www.supernatural.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails Bookmark and Share