31.7.09

Η «χρήση» των αναψυκτικών τύπου Cola.

Τι μας προκαλούν όταν τα πίνουμε;

Tα πρώτα 10 λεπτά:

10 κουταλιές ζάχαρης εισχωρούν στο σύστημά σας.

Είναι το 100% της προτεινόμενης ημερήσιας δόσης.

Ο λόγος που δεν κάνετε αμέσως εμετό από την υπερβολική δόση ζάχαρης είναι το φωσφορικό οξύ, που κόβει τη γεύση και σας επιτρέπει να κρατήσετε το αναψυκτικό στο στομάχι σας.

Μετά από 20 λεπτά:

Το ζάχαρό σας προκαλεί μια έκρηξη ινσουλίνης.

Το συκώτι σας ανταποκρίνεται σε αυτό, μετατρέποντας όση ζάχαρη μπορεί σε λίπος (και υπάρχει πολύ ζάχαρη αυτή τη στιγμή).

Μετά από 40 λεπτά:

Η απορρόφηση καφεΐνης έχει ολοκληρωθεί.

Οι κόρες σας διαστέλλονται, η πίεση του αίματος αυξάνεται και το συκώτι συνεχίζει να ρίχνει ζάχαρη στο αίμα.

Οι δέκτες αδενοσίνης στον εγκέφαλό σας φράζουν αποτρέποντας την υπνηλία.

Μετά από 45 λεπτά:

Το σώμα σας ανεβάζει την παραγωγή ντοπαμίνης, ερεθίζοντας τα κέντρα ευχαρίστησης στον εγκέφαλό σας.

Είναι ο ίδιος τρόπος που λειτουργεί και η ηρωίνη.

Μετά από 60 λεπτά:

Το φωσφορικό οξύ δεσμεύει το ασβέστιο, το μαγνήσιο και τον ψευδάργυρο στο έντερό σας, παρέχοντας μιας περαιτέρω ώθηση στο μεταβολισμό.

Αυτό γίνεται από τις υψηλές δόσεις της ζάχαρης και των τεχνητών γλυκαντικών ουσιών που αυξάνουν επίσης τη νεφρική αποβολή του ασβεστίου.

Μετά από 70 λεπτά:

Οι διουρητικές ιδιότητες της καφεΐνης κάνουν παιχνίδι (σας κάνει να πρέπει να ουρήσετε). Τώρα βεβαιώνεται ότι θα εκκενώσετε το συνδεμένο ασβέστιο, μαγνήσιο και ψευδάργυρο που διαφορετικά θα πήγαινε στα κόκαλά σας, καθώς επίσης το νάτριο, τον ηλεκτρολύτη και το νερό...

Μετά από 80 λεπτά:

Δεδομένου ότι η αναστάτωση μέσα σας πεθαίνει, θ' αρχίσετε να έχετε στέρηση ζάχαρης.

Μπορεί να γίνετε οξύθυμοι ή και αργόστροφοι.

Έχετε επίσης τώρα, κυριολεκτικά, ουρήσει όλο το νερό που περιείχε η Coke , μαζί με τις πολύτιμες θρεπτικές ουσίες που το σώμα σας θα μπορούσε να έχει χρησιμοποιήσει για να ενυδατώσει το σύστημά σας ή να χτίσει ισχυρά κόκαλα και δόντια.

Σε τι μπορούν να μας χρησιμεύσουν;

Μπορείτε να καθαρίσετε μια τουαλέτα:

Καταβρέξτε με ένα κουτάκι Coca-Cola την λεκάνη της τουαλέτας. 1 ώρα μετά θα λάμπει από καθαριότητα.
Το κιτρικό οξύ της Coke εξαφανίζει όλες τις χρωστικές κηλίδες από τις πορσελάνες.

Μπορείτε να αφαιρέσετε την σκουριά από τον προφυλακτήρα του αυτοκινήτου σας:
Τρίψτε τον προφυλακτήρα με ένα τσαλακωμένο αλουμινόχαρτο, βουτηγμένο στην Coca-Cola.


Καθαρίστε τους πόλους της μπαταρίας του αυτοκινήτου από την διάβρωση:

Ρίξτε ένα κουτάκι Coca-Cola πάνω στους πόλους της μπαταρίας για να εξαφανίσετε την διάβρωση.....

Η σκουριά φεύγει με την πρώτη:

Απλώστε ένα πανί βουτηγμένο στην Coca-Cola στη σκουριά για λίγο χρονικό διάστημα.
Μπορείτε να αφαιρέσετε το γράσο από τα ρούχα:
Ρίξτε ένα κουτάκι Coke πάνω στον λεκέ από γράσο, μαζί με απορρυπαντικό, και τρίψτε το κυκλικά.

Η Coca-Cola/Pepsi θα βoηθήσουν να εξαφανιστεί ο λεκές.


Μπορεί επίσης να εξαφανίσει την θολούρα από το παρμπρίζ σας!


Αυτό το κατασκεύασμα το πίνουμε!

Φυσικά το χρησιμοποιούμε για να καθαρίζουμε και τους λεκέδες μας.

Πληροφοριακά:
Ο μέσος όρος pH των αναψυκτικών, π.χ. Coke & Pepsi είναι 3.4.

Αυτή η ποσότητα οξύ είναι αρκετά δυνατή να διαλύσει δόντια και κόκαλα!

Το σώμα μας σταματάει να χτίζει τα κόκαλα περίπου στην ηλικία των 30.

Μετά από αυτή την ηλικία αρχίζει να διαλύει τα κόκαλα κάθε χρόνο μέσα από τα ούρα μας, εξαρτώμενο όμως πάντα από την οξύτητα του φαγητού που λαμβάνει.

Το διαλυμένο ασβέστιο καταλήγει από τις αρτηρίες, τα αιμοφόρα αγγεία, το δέρμα, τους ιστούς και τα διάφορα όργανα, στα νεφρά με αποτέλεσμα την δημιουργία της πέτρας στα νεφρά.

Τα αναψυκτικά δεν έχουν καθόλου φυσικά στοιχεία (σε αντίθεση με τις βιταμίνες και το φυσικό νερό).
Έχουν περισσότερη ζάχαρη, υψηλότερη οξύτητα και χρωστικά.

Μερικοί άνθρωποι προτιμούν να πίνουν ένα αναψυκτικό μετά από κάθε γεύμα.

Φαντάζεστε ποιο είναι το αντίκτυπο?


Το σώμα μας έχει μία ενδεικτική τιμή 370 για την λειτουργία της χώνευσης των ενζύμων.

Η θερμοκρασία των αναψυκτικών είναι κατά πολύ μικρότερη από 37, μερικές φορές είναι πολύ κοντά στο 0.

Αυτή η διαφορά θερμοκρασίας έχει σαν αποτέλεσμα να επηρεάζεται η διαδικασία των ενζύμων και να δημιουργεί stress στο χωνευτικό μας σύστημα κι αυτό να χωνεύει λιγότερο φαγητό…

Στην πραγματικότητα το φαγητό ζυμώνεται. Το ζυμωμένο φαγητό προκαλεί δυσοσμία, αέρια, αποσύνθεση και δημιουργεί τοξικά, τα οποία απορροφούνται από τα έντερα, κι έτσι περνάνε μέσα στο αίμα απ' όπου διοχετεύεται σε ολόκληρο το σώμα.

Αυτή η εξάπλωση των τοξικών βοηθάει στην δημιουργία διαφόρων ασθενειών.

Αυτό το ξέρατε;
Πριν μερικούς μήνες, έγινε ένας διαγωνισμός στο πανεπιστήμιο του Delhi:
«Ποιος θα πιεί την περισσότερη Cocα-cola!»

Ο νικητής ήπιε 8 μπουκάλια και πέθανε επί τόπου από την υπερβολική δόση «μελανικής διοξύνης» στο αίμα του και μη επαρκής οξυγόνωσης.

Από τότε, ο πρύτανης απαγόρεψε τα αναψυκτικά από την καντίνα του πανεπιστημίου.

Κάποιος έβαλε ένα σπασμένο δόντι σε ένα μπουκάλι Pepsi όπου μετά από 10 ημέρες αυτό διαλύθηκε!
Τα δόντια και τα κόκαλα είναι τα μόνο ανθρώπινα όργανα που μένουν άθικτα αρκετό καιρό μετά από τον θάνατο μας.


Φανταστείτε τι μπορεί να κάνει αυτό το αναψυκτικό στα ευαίσθητα έντερα σας και στο εσωτερικό του στομάχου σας που καταλήγει!


Aναρτήστε το, όσοι το επιθυμείτε, έτσι ώστε να αυξήσουμε την ενημέρωση για το τι είναι τελικά τα αναψυκτικά!!!

(Μου το έστειλαν σε email)

29.7.09

Απλές, φυσικές συνταγές ομορφιάς



Μήλα, μπανάνες, πορτοκάλια, αγγουράκια και καρότα σερβίρονται στο τραπέζι μας, όλες τις ώρες!

Τα ζουμερά φρούτα και τα δροσιστικά λαχανικά δεν κάνουν μόνο καλό στην υγεία, αλλά και στην ομορφιά μας.

Tα τελευταία χρόνια οι ερευνητές ασχολούνται όλο και περισσότερο με τα συστατικά που τους προσφέρει απλόχερα η φύση. Γι' αυτό άλλωστε και δημιουργούν ολοένα και πιο πολλά καλλυντικά προϊόντα με βάση τα αιθέρια έλαια των φυτών, αλλά και τις πολύτιμες βιταμίνες των φρούτων και των λαχανικών.

Ανασκουμπωθείτε και φτιάξτε μόνες σας φυσικές μάσκες ομορφιάς και χαρείτε τις ευεργετικές τους ιδιότητες.

Μπανάνα: Λιώνετε μια μπανάνα με το πιρούνι και την απλώνετε στο πρόσωπο και τον λαιμό. Περιμένετε 15 λεπτά και ξεπλένετε με ζεστό νερό. Η μάσκα - μπανάνα χαρίζει απαλότητα και αναζωογόνηση στα ξηρά και ευαίσθητα δέρματα.

Μήλο: Λιώνετε ένα μήλο και το αναμιγνύετε με μια κουταλιά μέλι και μια κουταλιά σπόρους από σιτάρι. Απλώνετε το μίγμα με τα δάχτυλά σας ή ένα πινέλο στο πρόσωπο και τον λαιμό. Το αφήνετε περίπου 15 λεπτά και στη συνέχεια ξεπλένετε με ζεστό νερό. Το οξύ που περιέχει το μήλο κλείνει τους πόρους και η πηκτίνη βοηθά στην αντιμετώπιση των λεπτών γραμμών.

Βερίκοκο: Λιώστε λοιπόν 2-3 βερίκοκα και απλώστε τα στο πρόσωπό σας και αφήστε τα να δράσουν για περίπου 20 λεπτά. Ξεπλένετε με ζεστό νερό. Η μάσκα βερίκοκου είναι ιδανική για όλους τους τύπους δέρματος. Αυξάνει την ελαστικότητα της επιδερμίδας και την αναζωογονεί.

Φράουλα: Λιώνετε τρεις φράουλες και τις απλώνετε σε πρόσωπο και λαιμό. Βοηθά στην απομάκρυνση της λιπαρότητας.

Δαμάσκηνο:Βράζετε 6 δαμάσκηνα, τα σουρώνετε και τα αφήνετε να κρυώσουν. Τα λιώνετε με ένα κουτάλι και προσθέτετε μια κουταλιά αμυγδαλέλαιο. Απλώνετε το μίγμα στο πρόσωπό σας με μικρές κυκλικές κινήσεις και το απομακρύνετε με ζεστό νερό έπειτα από περίπου 10 λεπτά. Θα ανακουφίσει το δέρμα σας από τυχόν κοκκινίλες και σημάδια ακμής.

Αγγούρι: Λιώνετε μικρή ποσότητα και την απλώνετε στο πρόσωπό σας. Απαλύνει την επιδερμίδα και μειώνει το πρήξιμο στην περιοχή των ματιών, όπου μπορείτε να απλώσετε δύο φέτες αγγούρι.

Καρότο: Βράζετε 2-3 καρότα, τα πολτοποιείτε και προσθέτετε λίγο μέλι. Απλώνετε το μίγμα στο πρόσωπο με κυκλικές ανοδικές κινήσεις και το αφήνετε για 10 λεπτά. Καθαρίζετε με άφθονο νερό. Η μάσκα καρότο είναι ιδανική για κανονικά - μικτά δέρματα, προσφέρει τόνωση και βοηθά το δέρμα σας να ανακτήσει τη φυσική του λάμψη.

Γιατί λοιπόν να μην εκμεταλλευτούμε κι εμείς τα λαχταριστά φρούτα και τα λαχανικά που έχουμε στο ψυγείο μας;

28.7.09

Ελιξίριο μακροζωίας τα αντιοξειδωτικά!



Τη θεωρία της επιζήμιας επίδρασης των ελεύθερων ριζών στον οργανισμό και τη σημασία της θωράκισης της υγείας με ένα αντιοξειδωτικό αμυντικό σύστημα...υπογραμμίζει έρευνα Αμερικανών επιστημόνων.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα των πειραμάτων που διεξήγαγε ομάδα επιστημόνων του πανεπιστημίου της Ουάσινγκτον, στη δράση των αντιοξειδωτικών ενδεχομένως να κρύβεται το μυστικό της μακροζωίας.

Στην περίπτωση των ποντικιών αποδείχθηκε ότι η αυξημένη παρουσία τους στον οργανισμό ισοδυναμούσε με επιμήκυνση της ζωής κατά 20%. Αν κάτι ανάλογο ισχύει και για τους ανθρώπους, τότε θα μπορούμε να μιλάμε για επέκταση του προσδόκιμου ορίου ζωής, πέρα από τα 100 χρόνια.Στο στόχαστρο οι ελεύθερες ρίζες

Οι ελεύθερες ρίζες είναι δραστικές χημικές ουσίες, που προκαλούνται κατά τη διαδικασία μεταβολισμού του οξυγόνου. Όταν βρίσκονται σε μεγάλες συγκεντρώσεις στον ανθρώπινο οργανισμό, είναι ικανές να οδηγήσουν σε πρόωρο γήρας και έμμεσα ή άμεσα, σε πολλές ασθένειες, που σχετίζονται με τη γήρανση, όπως οι καρδιοπάθειες, ο καρκίνος, ο διαβήτης, οι άνοιες και ο καταρράκτης.

Προστασία στον οργανισμό από την επιβλαβή επίδραση τους προσφέρουν τα αντιοξειδωτικά ένζυμα, όπως η καταλάση, που δρα στη διάσπαση των ελευθέρων ριζών.

Οι επιστήμονες με επικεφαλής τον δρ. Πίτερ Ραμπίνοβιτς χρησιμοποίησαν στα πειράματα τους ποντίκια γενετικά τροποποιημένα, ώστε ο οργανισμός τους να κάνει υπερπαραγωγή καταλάσης. Παρατήρησαν ότι ζούσαν έως και 20% περισσότερο από τα φυσιολογικά ποντίκια, ενώ γερνώντας ανάπτυξαν σαφώς λιγότερες ασθένειες.

"Η μελέτη μας καταδεικνύει τη σημασία των ελεύθερων ριζών στη διαδικασία της γήρανσης. Επεμβαίνοντας σε αυτήν ίσως να οδηγηθούμε σε σημαντική επιμήκυνση του προσδόκιμου ζωής" δηλώνει ο Ραμπίνοβιτς και προσθέτει πως με την παραδοχή αυτή ανοίγονται νέοι ορίζοντες για τη δημιουργία φαρμάκων για την προστασία από τις ελεύθερες ρίζες και ίσως από ορισμένες συνέπειες του γήρατος.

"Συνήθως εστιάζουμε την προσοχή μας στις ασθένειες που φέρνει το γήρας και όχι στη διαδικασία της γήρανσης επειδή πιστεύουμε ότι δεν μπορεί να επηρεαστεί. Κι όμως παρεμβαίνοντας σε κάποιο σημείο του μηχανισμού, ίσως να έχουμε σημαντικά αποτελέσματα τόσο για το όριο ζωής όσο και για την υγεία
, σχολιάζει η συνάδελφος του Πατ Μόναγκαν, καθηγήτρια του Πανεπιστημίου της Γλασκώβης. Φυσικά, διευκρινίζει, ότι χρειάζεται αρκετή έρευνα διότι οι παράγοντες που υπεισέρχονται στη διαδικασία είναι πάρα πολλοί, ενώ πρέπει να μελετηθούν και οι τυχόν επιπτώσεις της περίσσειας καταλάσης στον οργανισμό.


Το σημαντικό όμως είναι ότι πλέον παρουσιάζεται ένας καθαρός συσχετισμός μεταξύ της εξουδετέρωσης των ελεύθερων ριζών στα κυτταρικά πεδία, όπου και παράγονται, και στην αύξηση του χρόνου ζωής.

Μέχρι να υπάρξουν νεώτερα από το μέτωπο των ερευνών, γιατροί και διατροφολόγοι τονίζουν ότι η σωστή διατροφή είναι αυτή που στηρίζει τα πάντα.

Οι βιταμίνες Α,C και E εμφανίζουν άριστη αντιοξειδωτική δράση, όπως και τα φλαβονοειδή, οι πολυφαινόλες, το Β-καροτένιο και το σελήνιο, ενώ σημαντικές πηγές πρόσληψης τους είναι το ελαιόλαδο, τα λαχανικά -με πρώτα τη ντομάτα, το κρεμμύδι, το σέλινο και τα μπρόκολα-, τα δημητριακά και το ρύζι, τα φρούτα -όπως μπανάνες, μήλα, πορτοκάλια και σταφύλια-, τα αυγά, το κρέας, το συκώτι, τα θαλασσινά, αλλά και το κόκκινο κρασί.

27.7.09

10 διαχρονικές ερωτικές συνταγές


Μερικές τροφές συγκαταλέγονται ανάμεσα στις πλέον αφροδισιακές, με πρώτη στη λίστα τα στρείδια.Πέρα από την ιστορία τους σαν αφροδισιακή τροφή που χρονολογείται από την εποχή της Αρχαίας Ελλάδας, επιστημονικές μελέτες υποστηρίζουν την αποτελεσματικότητά τους.
Σύμφωνα με έρευνα του Αμερικανικού Χημικού Συλλόγου που δημοσιεύθηκε τον περασμένο χρόνο, τα στρείδια και άλλα οστρακοειδή μπορούν να αυξήσουν τα επίπεδα των σεξουαλικών ορμονών τόσο στους άντρες όσο και στις γυναίκες.
Τα όστρακα περιέχουν επίσης υψηλές ποσότητες ψευδάργυρου που μπορούν να ερεθίσουν και να αυξήσουν τη ροή του αίματος.

1. Η προσθήκη σκόρδου και τυριού στο κρασί ήταν μια από τις συνταγές των Ελλήνων. Με βάση το σκόρδο έφτιαχναν τη...σκοροδάλμη δηλαδή τη σκορδαλιά.
Δημοφιλής ήταν και ο μυττωτός, ένας χυλός με χτυπημένα σκόρδα, τυρί, αβγά, λάδι και μέλι.

2. Ο Καζανόβας έπινε 3 φορές την ημέρα μισό ποτήρι χυμό γκρέιπφρουτ και μήλου με κανέλα. Επίσης, κάθε πρωί έτρωγε 50 ωμά στρείδια και μαζί με την ερωμένη του έπιναν ρόφημα σοκολάτας πριν τη συνεύρεση.

3. Ο Δον Ζουάν για να πετύχει ήπια ή έντονη διέγερση έπινε αργά και μία ώρα πριν από την επαφή ένα ποτήρι ντοματοχυμό με μισή κουταλιά ψιλοκομμένο βασιλικό.


4. Οι Aραβες έτρωγαν αρνίσιο κρέας και αμελέτητα, ψάρια, κοκόρια, σπαράγγια, ξηρούς καρπούς και αβγά (ειδικά τα ωμά θεωρούνται ευεργετικά). Επίσης, προσέθεταν στα φαγητά καυτερή πιπεριά, κάρδαμο, σκόρδο, κανέλα και μοσχοκάρυδο.


5. Στην Ινδία έλιωναν κόκκους μαύρου πιπεριού και αμύγδαλα, τους ανακάτευαν με γάλα και το έπιναν.


6. Κατά το Perfumed Garden (αρχαίο ερωτικό αραβικό εγχειρίδιο), οι άνδρες για να ανακτήσουν... ζωντάνια πρέπει να πίνουν για τρεις νύχτες ένα ποτήρι πηκτό μέλι με 20 αμύγδαλα και 100 σπόρους κουκουνάρι.


7. Αιώνες τώρα οι Κινέζοι πιστεύουν ότι η γλυκόριζα εντείνει τον πόθο, ειδικά των γυναικών. Επίσης, στις γυναίκες με χαμηλή διάθεση συνιστάται να πίνουν τρεις φορές την ημέρα ένα αφέψημα από φύλλα, κοτσάνια και ρίζες αγκινάρας.
8. Τα ψημένα κυδώνια είναι αφροδισιακά και κάλλιστα αντικαθιστούν ένα παχυντικό γλυκό.
9. Η σοκολάτα θεωρείται αφροδισιακή, αλλά το μυστικό του υπέρτατου πάθους βρίσκεται στο συνδυασμό της με κόκκινο κρασί.

10. Έχει αποδειχθεί πως η κατανάλωση τροφών πλούσιων σε βιταμίνες Ε (ηλιόσποροι, αμύγδαλα, κουκουνάρια, σπαράγγια, σπανάκι, αβοκάντο) και βιταμίνη Α (κρέας, ψάρι, αβγά, γαλακτοκομικά, καρότα, συκώτι, γλυκοπατάτες, ντομάτες) συμβάλλουν στην παραγωγή σεξουαλικών ορμονών.
Την ίδια ιδιότητα έχει και ο ψευδάργυρος (στρείδια), που ενισχύει τη σεξουαλική ορμή και την ποσότητα του σπέρματος.


Δεν γνωρίζω κατά πόσο αποδίδουν ερωτικά οι συγκεκριμένες τροφές, αλλά τις παρουσιάζω επειδή υπάρχει ποικιλία αγνών προϊόντων, για όλα τα γευστικά γούστα, που βρίσκονται εύκολα στην αγορά και σίγουρα ωφελούν τον οργανισμό μας γενικότερα με τα πολύτιμα συστατικά τους.

Καλή εβδομάδα φίλες και φίλοι μου.

23.7.09

Διακοπές στην Αίγινα

Μόλις επέστρεψα από ένα θαυμάσιο
και αξέχαστο 15νθήμερο στην Αίγινα.
Σας παρουσιάζω φωτογραφικό υλικό
και λίγες πληροφορίες
σχετικά με το τι θα απολαύσετε
αν επιλέξετε την Αίγινα για διακοπές.

Η Αίγινα διαθέτει πανάρχαια ιστορία
και για αυτό το λόγο αρκετά αξιοθέατα
αρχαιολογικού και ιστορικού ενδιαφέροντος.



Στην Αίγινα επισκεφθείτε πρώτα
το μοναστήρι του ΑΓΙΟΥ ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ,
όπου μπορείτε να προσκυνήσετε
και τον τάφο του Αγίου.

Το πανέμορφο φυσικό περιβάλλον, η τουριστική της ανάπτυξη την κάνουν ιδανικό προορισμό για μικρές και μεγάλες αποδράσεις από την καθημερινότητα όλη τη διάρκεια του χρόνου.

Στην Αίγινα θα βρείτε κοσμοπολίτικες οργανωμένες παραλίες, εξαιρετική τοπική και διεθνή κουζίνα, πευκοδάση που φτάνουν μέχρι τη θάλασσα και μεγάλη ποικιλία επιλογών όσον αφορά τη νυχτερινή σας διασκέδαση.

Οι Πόρτες είναι ένα
απομονωμένο ψαροχώρι
με λίγα σπίτια και ένα
πολύ γραφικό ταβερνάκι.

Διαθέτει μία όμορφη, βραχώδη
και λίγο απόκρυμνη, παραλία
με βότσαλα, αρκετά πεύκα
από τη μία πλευρά και
μια αμμουδερή παραλία
από την άλλη με ένα μικρό
γραφικό λιμανάκι
για τα σκάφη της περιοχής.


Ο αρχαίος ναός της Αφαίας

Στα βόρεια του νησιού, είναι κτισμένος ο Ναός της Αθηνάς Αφαίας, μέσα στα πεύκα με θέα την απέραντη γαλάζια θάλασσα.
Είναι σε πολύ καλή κατάσταση. Σώζονται 24 από τις 34, συνολικά, κολώνες του ναού. Έχει κτιστεί το 480 π.Χ. μετά τη ναυμαχία της Σαλαμίνας.
Περισσότερες πληροφορίες για την Αφαία μας δίνει ο Παυσανίας από κάποιες παραδόσεις της Κρήτης. Σύμφωνα με αυτές, από το Δία και την Κάρμη γεννήθηκε η Βριτόμαρτις που αγαπούσε πολύ το κυνήγι και γι' αυτό τη συμπάθησε ιδιαίτερα η θεά Άρτεμις. Την ερωτεύτηκε όμως ο Μίνωας και για να γλιτώσει από αυτόν έπεσε στη θάλασσα και μπλέχτηκε στα δίχτυα κάποιον ψαράδων που την πήραν μαζί τους στο καράβι.
Εκεί όμως την ερωτεύτηκε ένας από τους ναύτες και έτσι η Βριτόμαρτις αναγκάστηκε και πάλι να πέσει στη θάλασσα για να γλιτώσει και κολυμπώντας βγήκε στο νησί από όπου περνούσε το καράβι αυτό, την Αίγινα.
Η κοπέλα πήρε αμέσως το δρόμο προς το δάσος του νησιού και σιγά σιγά οι ναύτες από το πλοίο την έβλεπαν να χάνεται σαν με κάποια θεϊκή επέμβαση, και γι' αυτό την ονόμασαν Αφαία (άφαντη - αφανέρωτη). Όταν έχει καθαρή ατμόσφαιρα βλέπεις το Ναό του Ποσειδώνα στο Σούνιο και την Ακρόπολη.
Λένε ότι οι τρεις ναοί σχηματίζουν ένα ισοσκελές τρίγωνο (το ιερό τρίγωνο της αρχαιότητας).

Η Αγία Μαρίνα είναι ένας
πολύ γνωστός και αγαπημένος
καλοκαιρινός προορισμός.


Έχει μία μεγάλη αμμουδερή παραλία,

άριστα οργανωμένη, με θαλάσσια
σπορ, όχι ιδιαίτερα βαθιά νερά,
που έχει μήκος 500 μέτρα
και στην οποία κυριαρχούν
τα μεγάλα και πυκνά πεύκα.


Η Σουβάλα απέχει 10 χλμ.
από την πόλη της Αίγινας
και έχει θερμές πηγές,
κατάλληλες για την θεραπέια
αθριτικών, ρευματικών και
δερματολογικών παθήσεων.

Αποτελεί τουριστικό θέρετρο
με καλή τουριστική υποδομή.

Η πόλη της Αίγινας διαθέτει τρεις οργανωμένες παραλίες με άμμο και ρηχά νερά.
Η πρώτη είναι μπροστά από τον αρχαιολογικό χώρο της Κολώνας και απέχει 200 μέτρα από το κέντρο της πόλης.


Η δεύτερη είναι πίσω από τον αρχαιολογικό χώρο της Κολώνας και απέχει 300 μέτρα από το κέντρο της πόλης.

Η τρίτη παραλία βρίσκεται στην Παναγίτσα και απέχει 200 μέτρα από το κέντρο της πόλης.

Το νησάκι Μονή βρίσκεται

απέναντι από την Πέρδικα,

μολις 8 λεπτά
απόσταση με βάρκα,

χωρίς κατοίκους, μόνο με ελάφια,
αγριοκάτσικα, παγώνια

και σκίουρους που έρχονται
κοντά σας για να τα ταϊσετε.
Οι παραλίες έχουν βαθιά,
καθαρά νερά, κατάλληλα
για υποβρύχιο ψάρεμα, από
την μία πλευρά του νησιού
και άμμο από την άλλη.

Είναι πευκόφυτο, με οργανωμένη
αμμουδερή παραλία και πολλά
άλλα σημεία για μπάνιο, ψάρεμα,
πικ νικ, πεζοπορία, μέσα στα πεύκα
και αναρρίχηση στην κορυφή του.

Υπάρχουν 2 snack bar,

ηλεκτρικό ρεύμα και τηλέφωνο.

Από το Πάσχα μέχρι και το τέλος Σεπτεμβρίου

γίνονται τακτικά δρομολόγια
από το λιμάνι της Πέρδικας.
Στις καντίνες θα βρείτε καφέ,
αναψυκτικά και ούζο με μεζέ.

Καλές διακοπές

στην πανέμορφη

και ευλογημένη Αίγινα!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails Bookmark and Share