25.11.10

Η θεραπευτική δύναμη της χαλάρωσης


 Όλο και συχνότερα τα τελευταία χρόνια προβάλλεται σαν απαίτηση μέσα στους απίστευτους ρυθμούς που ζούμε η αναγκαιότητα της χαλάρωσης. Προτείνεται από ψυχολόγους και θεραπευτές η ανάγκη να συγκεντρώσουμε τις δυνάμεις μας και να αντιμετωπίσουμε τη ζωή χαλαρά, ενωτικά, απομακρύνοντας τα κάθε μορφής άγχη που μας καταστρέφουν, αλλοιώνουν την προσωπικότητά μας και μας ωθούν σε ανισόρροπες καταστάσεις.
Μας προτείνουν ακόμη και φαρμακευτικά σκευάσματα είτε χημικά, είτε φυσικής προέλευσης, όπου μας βοηθούν να χαλαρώσουμε, να αναζωογονηθούμε, να ενεργοποιηθούμε περισσότερο μέσω μιας ολοκληρωτικής ανανέωσης του σώματός μας.
Ποια είναι αυτή η δύναμη όμως που σπαταλιέται, πώς συγκεντρώνεται και τι σημαίνει χαλαρώνω;

14.11.10

Μην περιμένετε να γίνουν θαύματα, κάντε τα!

Στην εποχή μας κυριαρχεί το άγχος, το στρες, οι κάθε είδους ανασφάλειες μαζί με τους γρήγορους ρυθμούς της καθημερινότητας.
Είμαστε αναγκασμένοι να τρέχουμε για να ανταποκριθούμε στις υποχρεώσεις μας και να προλάβουμε τη ζωή...
Γι’ αυτό είναι πολύ σημαντικό να μπορούμε να χαλαρώνουμε σωστά, να σκεφτόμαστε θετικά και να ελέγχουμε τις σκέψεις μας, ώστε να πετυχαίνουμε τους στόχους μας και να ζούμε ευτυχισμένοι και σε αρμονία με τους συνανθρώπους μας και τη φύση.

Όλα λοιπόν ξεκινάνε από τον τρόπο που σκεφτόμαστε…

“Το σύμπαν είναι νους. Όλα είναι νοητικά.”
(Κυμβάλειο, πρώτη Αρχή "της Νοητικότητας")

Κατανοώντας αυτή την Αρχή, μπορούμε να υψωθούμε από κατώτερες βαθμίδες σε ανώτερες, καλλιεργώντας βαθμιαία μια ουσιαστική Αυτοκυριαρχία.

Η Αγάπη έχει την έδρα της στο Νοητικό Λόγο.

7.11.10

Γιατί δεν τα καταφέρνουμε;

“Η ζωή δεν είναι ένα κερί που σβήνει γρήγορα, αλλά ένα είδος υπέροχου δαυλού, που κατάφερα να πιάσω έστω και για μια στιγμή και θέλω να τον κάνω να φωτίσει όσο πιο δυνατά γίνεται, πριν τον παραδώσω στις επόμενες γενιές” (Μπέρναντ Σω)

Μήπως οι κινήσεις που κάνουμε, μας οδηγούν όλο και περισσότερο προς τη δημιουργία της δικής μας προσωπικής δυστυχίας;
Μπορεί πραγματικά να θέλουμε να πετύχουμε κάτι, αλλά η προσωπικότητά μας δεν είναι σε θέση να συνεργαστεί, ή δεν γνωρίζει πως να το κάνει!
Η προσωπικότητα ενός ανθρώπου, πέρα από τα χαρίσματα που έχει ο καθένας, χρειάζεται

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails Bookmark and Share